Gorilla Liften

Installatie, onderhoud en modernisering van liften

Gorilla Liften introduceert een nieuwe Etage Stuurunit (ESU) voor zowel bestaande als nieuwe AT-, MP- en PT- goederen- en personen-/goederenliften. Met dit systeem selecteert de gebruiker de etage en stuurt daarmee de lift direct naar de gewenste etage. Het werkt sneller, betrouwbaarder en efficiënter dan de bestaande systemen. De ESU kan op iedere bouwlift met een CE-keurmerk worden toegepast ongeacht het merk van de lift.

Het ESU-systeem bestaat uit een basis bedieningskast en is leverbaar in twee uitvoeringen: met etage-afslagschenen of met een pulsteller. Het ESU-systeem is leverbaar in combinatie met de universele etage bedieningskasten.
Met de etage bedieningskasten kan de lift vanaf alle etages naar boven of naar beneden (tot op de 2 meter stop) gestuurd worden door middel van het ‘up/down/stop next landing’ systeem.
Beide bedieningskasten (basis en etage) zijn waterdicht (IP67) en slagvast. Een lage grondkooi is hierbij verplicht.

Een groot voordeel is dat na stroomuitval de lift weer direct gebruikt kan worden en opnieuw programmeren is niet nodig.

ETAGESCHUIFHEKKEN

Vanaf 2010 moeten alle liften in de bouw, zowel de goederen- als ook de personen-/goederenliften voorzien zijn van een volwaardige etageschuifhek met schoprand, knie- en buikregel op iedere etage.
Bij goederen- en personen-/goederenliften met een bouwjaar vanaf 2010 mag het het schuifhek mag pas openen als de uitstapklep (60 centimeter) van de lift geopend is. Daarnaast moet bij een personen-/goederenlift, het etageschuifhek voorzien zijn van een blokkering zodat men de uitstapklep pas dicht kan doen als het etageschuifhek op de etage  gesloten is. Op een renovatieproject in een openbare benutting zoals een galerijflat, moeten de etageschuifhekken tevens voorzien zijn plaatwerk en een bewonersslot.

De Gorilla Liften heeft een standaard etageschuifhek met diverse opties in het assortimentDoor deze flexibele oplossing voldoet de lift in alle situaties aan de gestelde eisen. Alle opties zijn als los onderdeel te bestellen en verschillende combinaties hierin zijn mogelijk. 

  • LS-4:  Standaard etageschuifhek met schoprand, knie- en buikregel
  • LS-L: Vergrendeling (L).  Het etageschuifhek (LS-4) kan pas openen als de uitstapklep geopend is. De vergrendeling is als een los onderdeel te bestellen
  • LS-B: Blokkeringsklep (B). De uitstapklep kan pas dicht als het etageschuifhek (LS-4) gesloten is. De blokkering is als een los onderdeel te bestellen en kan in combinatie met de vergrendeling (L) ingezet worden
  • LS-F: Plaatwerk voor basis etageschuifhek inclusief bewonersslot voor openbare benutting. Dit kan in combinatie met de vergrendeling (L) en de blokkering (B) worden ingezet.